2024. május 17. - Paszkál

"Személyeskedésbe nem megyek bele"

Az MSZP győri polgármester-jelöltje, Hegyi Zoltán kikéri a szavazók véleményét, hasznosítja észrevételeiket. Békés embernek tartja magát, és a véleménycsere fontosságát hangsúlyozza. Interjú.
2010. szeptember 2. csütörtök 07:13 - Finy Krisztina
Hol tartanak az ajánlószelvények gyűjtésében?

Kedden leadtuk, regisztrálták minden képviselőjelöltünket és a polgármester jelöltet.

Melyek a programja legfontosabb pontjai, miket emelne ki?

Hegyi Zoltánról
Hegyi Zoltán önkormányzati képviselőt indítja a Magyar Szocialista Párt győri polgármesterjelöltként az október 3-i helyhatósági választáson – jelentette be Neupor Zsolt, a párt városi elnöke sajtótájékoztatón pénteken. Az 55 éves aspiráns mérnök-közgazdász, a Pannon-Víz Zrt. vezérigazgató-helyettese. A közgyűlésnek 1994 óta tagja. (kisalfold.hu)
Az elmúlt négy év jó négy év volt, de egy-két dolgot másképp csinálnék. Döntően a gazdaság területén, ami összefügg az oktatással is. További ipartelepítések, kis- és középvállalkozások támogatása, infrastrukturális fejlesztések. A munkahelyüket elvesztettek emberek átképzésének a segítése - Győrben működik már egy támogatási rendszer, de ezt bővíteném.

Győrben hagyományosan magas színvonalú az oktatás - ennek a megtartása, fejlesztése szintén a kitűzött célok között szerepel. Ha ezek megvalósultak, akkor a szociálpolitikában is lehet előrelépni. Vázlatosan körülbelül ennyi.

Ön és a Fideszes jelölt, Borkai Zsolt jelenlegi polgármester egyformán fontosnak tartják a környezetvédelmet és a jó levegőt.

Igen. Én elnöke is vagyok a Hulladék-projektnek (Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás) ami kilenc és fél milliárddal most zárult le. Szóval odafigyelek erre.

Milyennek látja a saját esélyeit a választásokon?


Erre van az a klasszikus mondás, hogy akkor kell átmenni a folyón, mikor odaértünk. Mindent elkövetünk, nagyon korrektül és Győrrel foglalkozva szeretnénk kampányolni. Semmi személyeskedésbe nem vagyok hajlandó belemenni, csak témák mentén vitatkozni, vagy véleményt cserélni. Még a vita is durva szó nálam, mert egy békés ember vagyok. Hogy ez mire lesz elég, azt majd a szavazók eldöntik.

A programjával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy vitaindítónak szánja, és minden észrevételnek örül. Mennyire valósult meg ez az elképzelés?

E-mailben is kapok, az irodába is bejönnek, tehát érkeznek észrevételek. A honlapon követhető is, most folyamatosan változik. Beépítjük azokat, amiket úgy érezzük, hogy be kell építenünk.

Ezek szerint jönnek használható észrevételek?


Igen.

Amennyiben nem választják meg, mik a további tervei?

Valószínű, hogy listáról bekerülhetek az önkormányzatba, tehát ott folytathatom a munkámat, és a civil életemet pedig úgy élem tovább, mint eddig.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását