2024. április 29. - Péter

Már nyoma sincs a zavargásoknak, de majd 20 milliós a kár

Befejezte péntek hajnalban a zavargások utáni takarítást a közterület-fenntartó Budapest belvárosi főútjain, a munkavégzés és a károkozás költsége az elsődleges felmérés szerint mintegy 15-18 millió forint - közölte a társaság az MTI-vel.
2007. március 16. péntek 07:48 - Hírextra
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. a távirati irodához péntek reggel eljuttatott, Szegedi Péter szóvivő által szignált közleményében tudatta: a társaság az esti eseményeket követően éjjel fél tizenkettőkor, a rendőrség engedélyével kezdte meg a takarítást a Belvárosban, az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nyugati téren, a Teréz és Erzsébet körúton, az Erzsébet és Deák téren, valamint a József Attila utcában. A hajnali órákra ezeket a főutakat megtisztítva átadták a forgalomnak.

Azz említett területről 181 köbméter fa- és egyéb hulladékot, törmeléket, betontuskókat, közlekedési jelzőtáblákat és tartóoszlopaikat, utcabútorokat, valamint az úttestre döntött 5 telefonfülkét szállítottak el a közterület-fenntartó emberei.

A zavargások során felgyújtottak és összetörtek 50 darab utcai hulladékgyűjtő kosarat, 12 darab 1,1 köbméteres műanyag konténert és közel száz darab 240 literes lakossági hulladékgyűjtő edényt – tette hozzá a közlemény.

A mellékutcák takarítását a közterület-fenntartó pénteken a nappali műszakban végzi – fűzte hozzá a közlemény. A március 15-i kiemelt rendezvények helyszínein pedig, valamint az odavezető útvonalakon az utótakarítást már a tömeg elvonulása után megkezdték az FKF emberei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását