2024. május 28. - Emil, Csanád

BKV-s sztrájk van kilátásban

Sztrájkot helyezett kilátásba a BKV-nál működő 26 szakszervezet egyike, mert nem ért egyet azzal, hogy a BKV szeptembertől alvállalkozókat von be a budapesti buszos közlekedésbe.
2010. szeptember 2. csütörtök 14:50 - HírExtra
A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy munkavállalóik élet- és munkakörülményeinek megvédése érdekében akár a sztrájk eszközével is élni fognak. Mint írták, 2007-óta több megállapodás is született a buszpark feljavítása érdekében, de eddig nem történt semmi.

"Látható, hogy mindezek hátterében a főváros autóbusz közlekedés színvonalának szándékos züllesztése a cél annak érdekében, hogy a BKV Zrt. ezen ágazata könnyebben magánkézbe adható legyen" - fogalmazott Gólián Zsolt, a BKV Fürst Szakszervezet elnöke.

Hangsúlyozta, az alvállalkozók bevonása szakmailag elfogadhatatlan, az autóbusz közlekedés ilyen helyzetbe kerülése pedig kimeríti a szándékos károkozás fogalmát. A BKV kedden közölte, hogy a VT Transmantól, illetve a Volánbusztól 25 buszt bérel, mivel az iskolakezdés miatt több járműre van szükség.

A közlekedési társaság 16 éves átlagéletkorú buszparkja azonban olyan rossz állapotban van, hogy nem tud elég forgalomképes járművet az utcákra küldeni. Ezért vonnak be alvállalkozói buszokat. A nyári iskolaszüneti időszakhoz képest a változás jelentős, összesen mintegy 12 százalékkal több járművet kell forgalomba állítani, autóbuszból 140-nel többre van szükség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását