2018. augusztus 19. - Huba

A Fidesz-kormány továbbra sem teszi elérhetővé a lakossági energiahatékonysági támogatásokra szánt uniós pénzeket az emberek számára: folyamatosan hazudnak, és minden erejükkel azon vannak, hogy minél több pénzt lophassanak ki a rendszerből - írja a Párbeszéd.
2017. január 12. csütörtök 14:25 - HírExtra
 
Júniusban októberre, novemberben decemberre ígérték annak a 115+20 milliárdos kamatmentes hitelkeretnek a megnyitását, amely a háztartások energiahatékonysági beruházásait segítené, de továbbra sincs hír a Magyar Fejlesztési Bank projektjéről - emlékeztet Váradiné Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja.

Azt írja: Lázárék megbuktak a felelősséget Brüsszelre hárítani próbáló hazugsággal, és kiderült, a kormány mindenáron maga akarja elkölteni – értsd: szétlopni – az uniós támogatásokat. A fideszes politika eredményei a rosszul szigetelt lakásokban megfagyott emberek és a pénzük jó részét fűtésre költő milliók.

Ellopni mindent

A Párbeszéd számára egyértelmű, hogy a Fideszt a közvetlenül az embereknek járó energiahatékonysági támogatások megnyitásától csak az ellopható milliárdok vonzása és a rezsicsökkentés hamis mítosza tartja vissza.

A Párbeszéd kérdéssel fordul a Miniszterelnökséghez: Lázárnak írásba kell adnia, hogy mi az oka, kik a felelősei az eddigi időhúzásnak, és tud-e végre olyan dátumot mondani, amikor tényleg elérhetőek lesznek az emberek számára az uniós milliárdok.

A Párbeszéd szerint valódi nemzeti cél lenne az energiaszegénység csökkentése, az energiafüggőség felszámolása és a korszerűtlen otthonok felújítása.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását