2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Transzparens már a Parlamentben is

"Felelős kormányt Budapesten" feliratú transzparenst emelt fel a Fidesz több képviselője, amikor a parlament hétfői ülésén az első kormánytag, Veres János pénzügyminiszter szólásra emelkedett.
2009. március 16. hétfő 14:05 - HírExtra
A Fidelitas politikusai - többek között Ágh Péter, Cser-Palkovics András és Erdős Norbert - párttársaik tapsa közepette hajtották végre korábban már nyilvánosságra hozott akciójukat.
A képviselők - előzetes bejelentésük szerint - ezzel a cselekedettel az ellen tiltakoztak, hogy a március 15-i ünnepen a rendőrség két férfit előállított, mert azok egy hasonló - a 12 pont második pontjára utaló - feliratot tartottak fel.

Szili Katalin házelnök az akciót látva arra kérte Veres Jánost, hogy addig ne kezdje meg a fideszes Varga Mihály napirend előtti felszólalására adott válaszát, amíg a feliratot a képviselők le nem teszik. Egyúttal megkérte Navracsics Tibor frakcióvezetőt, hogy legyen partnere abban, hogy a képviselők a parlamentben szokásos viszonyok között folytassák az ülést, így "szóban és ne táblával" fejezzék ki a gondolataikat.

Cser-Palkovics András nem sokkal a hétfői parlamenti ülés kezdete előtt egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felemelik majd a transzparenst az ülésteremben.

Március 15-én két fiatalember ellen indítottak szabálysértési eljárást, mert a Kossuth téren a délelőtti órákban egy "Felelős kormányt Buda-Pesten" feliratú transzparenst emeltek fel. A BRFK hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint megállapították, hogy a két férfi nem követett el szabálysértést.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását