2024. május 2. - Zsigmond

A Fidesznek el kell határolódnia a Jobbiktól

Az MSZP szerint a Fidesz számára nem riasztók a második világháború rémségeit idéző jobbikos elképzelések, mivel a párt a Jobbik álláspontjától - az MSZP korábbi kéréseivel ellentétben - nem határolódott el.
2010. szeptember 1. szerda 16:35 - HírExtra
Teleki László, az MSZP elnökségi tagja arra reagált így, hogy Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője sajtótájékoztatón azt mondta: "közrendvédelmi telepekre" zárná a bűnözőket, ezzel oldanák meg rövid távon a párt által "cigánykérdésnek" nevezett problémát.

Az MSZP szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében ismét felszólította az Orbán-kormányt, hogy sürgősen és határozottan határolódjon el a Jobbik elképzelésétől. Ha a Fidesz-KDNP nem lép, jelezni fogják az Európai Unió illetékes szerveinek, hogy a "demokráciát súlyosan veszélyeztető ügyben az Orbán-kormány cinkosan hallgat".

Szegedi Csanád budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: "közrendvédelmi telepekre" zárná a "közrendet veszélyeztető egyéneket", továbbá helyi, települési csendőrségeket és önfenntartó börtönöket hozna létre. Elmondása szerint a Jobbik elsőként Miskolcon szeretne létrehozni egy "minta közrendvédelmi telepet".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását