2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ön mit tud az AIDS-ről?

Összességében javul az ukrán közvélemény tájékozottsága a HIV-fertőzés és az AIDS terjedéséről, de az ifjúság körében továbbra is alacsony szintűek a témára vonatkozó ismeretek.
2010. augusztus 31. kedd 16:48 - HírExtra
Mint Szvitlana Tolsztouhova, az ukrán családügyi, ifjúsági és sportminiszter helyettese keddi kijevi sajtótájékoztatóján elmondta: annak ellenére, hogy az ukrán társadalomban növekszik a tájékozottság a HIV és az AIDS terjedésének az okairól, a fiatalok esetében különösképp felületesek a problémával kapcsolatos tényleges ismeretek.

"Még az sem elegendő, ha a fiatalok bizonyos fokig tájékozottak a HIV/AIDS megelőzését és az ellene való védekezés eszközeit illetően, mivel nem rendelkeznek kellő jártassággal az ismeretek gyakorlati alkalmazásában" - idézte a kormánytisztviselőt az imk.com.ua internetes ukrán hírportál.

A miniszterhelyettes egyúttal rámutatott, hogy mivel a mai fiatalok már 12-14 éves korukban elkezdenek nemi életet élni, a tájékozatlanságuk fokozza a HIV-vírussal való fertőződésük kockázatát.

Az ukrajnai iskolai tankönyvek az alsó tagozatos osztályoktól kezdve mindazonáltal részletesen foglalkoznak - az egészségtan, természetrajz, biológia, erkölcstan keretein belül - a HIV és az AIDS terjedésének kérdéseivel, a megelőzés és a védekezés módszereivel, valamint a betegség okozta társadalmi és szociális problémák ismertetésével, beleértve a HIV-fertőzöttekkel és AIDS-betegekkel szembeni előítéletek leküzdését is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását