2024. június 2. - Kármen, Anita
Hét halottja és 14 sebesültje van a hétfő délelőtti lövöldözésnek Pozsony Dévényújfalu (Devínska Nová Ves) nevet viselő városrészében - úgy tudjuk, az ámokfutás negyedórán keresztül tartott, az elkövető mindenre lőtt, ami mozgott.
2010. augusztus 30. hétfő 12:05 - HírExtra
Az áldozatok számáról eltérőek a hírek. A lövöldözésben állítólag a támadó is életét vesztette. Az Új Szó információi szerint öngyilkos lett. A sebesülteket - alapvetően különféle lőtt sebekkel - pozsonyi kórházakba szállították. Három ember sérülése nagyon súlyos. A sebesültek között van egy három éves kisgyermek is, de állapota nem életveszélyes. Hivatalosan ezeket az adatokat nem erősítették meg. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott, s az sem ismert, mi volt a lövöldözés kiváltó oka, illetve valójában mi is történt.

Hivatalosan ezeket az adatokat nem erősítették meg. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott, csak a délutáni sajtóértekezleten kíván hivatalos információkat nyújtani az ügyről. A sajtótájékoztatón Daniel Lipsic belügyminiszter és Jaroslav Spisiak országos rendőrfőkapitány ad tájékoztatást a történtekről.



Egyelőre nem tudni biztosan, hogy mi is történt valójában, így az sem világos, hogy mi volt a lövöldözés kiváltó oka. Az elektronikus médiában két verziója van a délelőtt 10 és 11 óra között történt tragédiának, mindkettő nem hivatalos.

A közszolgálati TASR hírügynökség szerint egy idős férfi lövöldözött géppisztollyal azután, hogy kiirtott egy roma családot.

A SITA hírügynökség helyi lakosokra hivatkozva azt írja, hogy az egyik panelház előtt zajlott le a lövöldözés. Állítólag egy fiatal fiú gépfegyverrel tüzelt az ablakokra, illetve a környékén járókelő emberekre. Egyesek szerint kábítószerfüggő egyénről volt szó, aki a lövöldözés végén öngyilkos lett.

Többen is azt állítják, hogy a tettesek ketten voltak. Az esethez közeli főutcán egy szétlőtt gépkocsi is látható.

Az eset helyszínén több mentőautó, rendőrök és tűzoltók vannak. A hatóságok a helyi hangosbemondón figyelmeztették a lakosságot, hogy kerüljék el a lövöldözés helyszínét. A tragédia környékét lezárták, a tömegközlekedést elterelték.

Információk, első kézből


A Sme hírportál megszólaltatott egy férfit, aki éppen az orvostól jött ki a kislányával, amikor kezdetét vette a negyedórás vérfürdő. A középkorú, őszes hajú férfi mindenre lőtt ami mozgott, így a helyszínre kiérkező rendőrökre is, akik viszonozták a tüzet. A szemtanú beszámolója szerint a férfinél egy illegálisan tartott  géppisztoly volt. Egyes információk szerint a férfi ámokfutása előtt egy cigány családdal végzett. A hírt nem erősítették és nem is cáfolták meg. A férfi véres cselekedete után végzett önmagával.

Fotó: www.aktuality.sk

Forrás: MTI/Sme/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását