2024. június 1. - Tünde

Átadták a kinevezési okmányokat

Átadta a fővárosi és a 19 megyei közigazgatási hivatal vezetőjének kinevezési okmányát Navracsics Tibor hétfőn az Országházban. A közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes a kinevezettektől azt kérte, a közjó szolgálatának célja vezérelje őket munkájukban.
2010. augusztus 30. hétfő 15:24 - HírExtra
Az eskütétel után Navracsics Tibor beszédében azt mondta, a közigazgatási hivatalok újbóli működésével Magyarország az önkormányzati működést illetően is visszatér az alkotmányosság útjára.

Szeptember 1-jétől új feladattal is bővülnek a közigazgatási hivatalok: szakmailag meg kell alapozniuk egy új, egy jó államot, amely a közérdeket, az állampolgárokat szolgálja, amely részrehajlás nélkül csakis a törvényt veszi figyelembe, és amely lehetővé teszi, hogy Magyarországon az elkövetkező időszakban egy olyan szolgáltatás épüljön ki a közigazgatás területén is, amely a polgárok megelégedésével találkozik - fejtette ki a miniszterelnök-helyettes.

"Tartozunk azzal az adófizető polgároknak, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtjuk nekik" - hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy a magyar közigazgatásnak minden porcikájával az emberek érdekét kell szolgálnia.

Navracsics Tibor a kinevezettek feladatának, felelősségének nevezte, hogy megyei szinten ismét "újjávarázsolják" a közigazgatást, és azt kérte tőlük, hogy a közjó szolgálatának célja vezérelje őket munkájukban.

A közigazgatási hivatalok szeptember 1-jével állnak fel ismételten a jelenlegi hét regionális államigazgatási hivatal helyett. A hivatalvezetőket Navracsics Tibor javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök nevezte ki.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján megjelent tájékoztatás szerint a közigazgatási hivatal vezetője Budapesten Haszonicsné Ádám Mária, Baranyában Bércesi Ferenc, Bács-Kiskunban Kovács Miklósné Molnár Ilona, Békésben Gulyás Imre, Borsod-Abaúj-Zemplénben Lukács Irén, Csongrádban Polner Eörs, Fejérben Balogh Ibolya, Győr-Moson-Sopronban Nagyné László Edit, Hajdú-Biharban Fazakasné Veszprémy Anna Mária, Hevesben Balás István, Jász-Nagykun-Szolnokban Csíkos Zoltán, Komárom-Esztergomban Tóthné Menczel Zsuzsanna, Nógrádban Nagy Zsuzsanna, Pest megyében Józsa Veronika Mária, Somogyban Neszményi Zsolt, Szabolcs-Szatmár-Beregben Galambos Ildikó Zsuzsanna, Tolnában Gerhátné Péter Mária, Vasban Ágh Ernőné, Veszprémben Nagylaki Csilla, Zalában pedig Sifter Rózsa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását