2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem orosz a legjobb vodka?

Egy angol vodka a legjobb a világon, noha a vodka elsősorban Oroszországban és Lengyelországban hagyományos ital - adta hírül a BBC brit műsorszóró orosz honlapján vasárnap.
2010. augusztus 29. vasárnap 18:01 - HírExtra
A Herefordshire grófságban készülő Chase vodkát egy San Franciscóban tartott versenyen egyhangúlag választotta meg 249 közül a legjobbnak az italokat vakon kóstoló bíráló bizottság 30 tagja.

A versenyben számos orosz és lengyel vodkafajta is indult; ezek részben hatalmas vállalatok készítményei, amelyeket a hagyományoknak megfelelően búzából vagy rozsból párolnak.
A Chase ezzel szemben nem nagy automata gépsorokon, hanem egy kicsi üzemben, csekély mennyiségben készül, mégpedig burgonyából. Az utóbbi is a farmon nő, ott gyűjtik be, és nyomban feldolgozzák.

A Chase vodkát 2008-ban párolták első ízben. Az ötletgazda William Chase burgonyafarmer, aki unalmában kezdett vodkát készíteni.

Chase neve már rég nem ismeretlen az élelmiszeriparban, legalábbis Nagy-Britanniában: ő állította elő a Tyrell chipset, amely a rágcsálnivalók közül kifejezetten elitnek számít. A brandet azonban eladta egy befektető csoportnak, és egy darabig csak a farmját művelte, aztán unalmában elkezdett vodkával kísérletezni.

A San Franciscóban aratott győzelem nyomán most egyre több megrendelést kap az Egyesült Államokból, bár Chase szerint ez annak is köszönhető, hogy az amerikaiak mindent szeretnek, ami angol.

A sikeres farmer a BBC-nek elmondta, hogy egy jó brand kialakítása nem feltétlenül kerül pénzbe. Ő maga egyetlen fillért sem költött a Tyrell chips reklámozására, hanem személyesen járt be sok független, lánchoz nem tartozó boltot. A kiváló minőség mellett saját személyiségét állította a termék neve mögé, és átütő sikert ért el anélkül, hogy reklámra költött volna.
A jelek szerint a vodka esetében a kiváló minőség már megvan, noha - mint mondta - orosz és lengyel részről számos bírálat érte. "Az adott körülmények között azonban ez érthető" - jegyezte meg a BBC-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását