2024. április 18. - Andrea, Ilma

A kerti ösvény megvilágításának technikái

Mindannyian azt szeretnénk, hogy az otthonunk barátságos legyen – legalábbis szeretteink, barátaink és szomszédaink számára. Télen ez azt jelenti, hogy ellapátoljuk a havat. Nyáron pedig magában foglalja az elsötétített utak és lépcsők megszüntetését.
2022. augusztus 16. kedd 09:56 - HírExtra

Természetesen nem kell az egész házat úgy bevilágítani, mint egy tetthelyet. Biztonsági okokból azonban megéri olyan ösvényvilágítást felszerelni, amely finoman elvezet mindenkit a verandához vagy a kerti piknikasztalhoz.

Manapság ezt sokkal könnyebb megoldani, mint gondolnád. A hagyományos bölcsességgel ellentétben nem kell villamosmérnöki végzettséggel vagy offshore bankszámlával rendelkezni az induláshoz. A ViaLuce Fénystúdiónál kültéri leszúrható lámpák széles választéka áll rendelkezésre, és a telepítési folyamatuk pedig szinte bolondbiztos - leszúrótüskéjük segítségével könnyedén elhelyezheted őket a kerted bármelyik szegletében. 

Ösvénymegvilágítási technikák

Ha az udvarodat illetően perfekcionista vagy, akkor az, amit most mondok, kissé kényelmetlenül érinthet. Egy csábító ösvény megteremtéséhez ugyanis, amely karaktert és bájt ad az otthonodhoz, miközben finoman elvezeti a vendégeidet A-ból B-be, előfordulhat, hogy meg kell szegned néhány szabályt a szimmetria és dizájn tekintetében.

A kevesebb több

Az ösvény megvilágítása akkor a legsikeresebb, ha lágy és finom. Csak azért, mert a készlet 12 lámpát tartalmazott, még nem jelenti azt, hogy mindegyiket az első járdán kell használni. 

Hacsak tehát nem az előkertben vagy a kertben tervezel műtétet végezni, nincs szükséged kirívóan erős fényre. 

Ne az egyenesre törekedj, legyen inkább görbe!

Tedd el a mércét! Teljesen rendben van, ha az útjelző lámpák nincsenek milliméterre pontosan egyenlő távolságban, vagy nem mindegyik van egy magasságban. Továbbá az sem szükséges, hogy egyenes vonalban legyenek. 

Valójában, ha elosztod a lámpákat a sétány mindkét oldalára, az egyensúlyt teremt, és nagyszerű módja annak, hogy eligazítsd a vendégeket.

Nyugodtan legyél kísérletező!

Végül kísérletezz a különböző típusú, hasonló formájú és kivitelű ösvényvilágítások kombinálásával. Az azonos stíluson belüli lámpák, süllyesztett lámpák és oszloplámpák mind-mind szerepet játszhatnak a sétány megvilágítási stratégiájában. Változtasd meg őket, és variáld a stílusokat a szemet gyönyörködtető kialakítás érdekében!

Végső gondolatok

Egy gyönyörűen megvilágított előkert, kert vagy udvar lenyűgöző fogadtatást nyújt nemcsak neked és a családodnak, hanem a vendégeidnek is. 

Ne feledd azonban, hogy ennek a világításnak a megtervezése már-már hasonlít egy művészi tevékenységhez! Csak képzeld el azokat az árnyékokat, amelyeket létrehozhatsz, és azokat az érdekes építészeti elemeket, amelyeket kiemelhetsz egy adott kültéri lámpa segítségével. 

A legjobb benne, hogy bármilyen méretű legyen is a hátsó udvarod és a kerted, többféleképpen gazdagíthatod ezeket a tereket. Mi pedig ezeket a technikákat fentebb ebben az útmutatóban össze is foglaltuk számodra. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását