2024. május 2. - Zsigmond

Verebes fiatal tehetségekkel frissítene

Óvatosabb és lassabb változásokat ígért Verebes István, a Kabaré 24 - Mikroszkóp Színpad idén februárban hivatalba lépett igazgatója az új szezonra a hétfői évadnyitó társulati ülésen. Mint az MTI-nek elmondta, szeretnék ismert nevekkel és fiatal tehetségekkel növelni a színház népszerűségét.
2010. augusztus 23. hétfő 15:02 - HírExtra
"Sokat tévedtem. Szinte mindent megváltoztattam a Mikroszkóp Színpad háza táján, nyitottam a színpadon, közelebb vittem az előadásokat a színházhoz, de be kellett látnom, a változásokhoz több idő kell" - mondta az MTI-nek Verebes István, aki szerint a színház közönsége "túl parabolisztikusnak, túl értelmiséginek és kevéssé felhőtlennek" találta a színházi műsorait.

"Ezen változtatni fogunk. Az igényességből nem engedünk, de az előadásokat mulatságosabbá tesszük" - szögezte le az igazgató, hozzátéve: évek munkája kell ahhoz, hogy a fiatalabb generáció is magáénak érezze a színházat, vagy hogy a közönség "politikailag kevésbé legyen homogén".

Verebes István a változások között megemlítette, hogy a tavasszal bemutatott, Balfék! Jobbra át! című darabot felújítják, és az új évadban Nicsak: kibeszél! címmel tűzik műsorra. Bakáts Tibor és Kormos Anett után ő vállalja a konferanszié szerepét. "Jók voltak, de még nagyon újak. Remélem egy nyugodtabb időszakban újra együtt tudunk majd dolgozni" - tette hozzá. A direktor ugyanakkor kiemelte : Bajor Imre is szerepel majd a darabban.

Az első premiert szeptember 23-án tartják, Szép Ernő három egyfelvonásosát Érzelmes üzletek címmel viszi színre Verebes István. "Groteszk, már-már szürreális, de dús emóciójú darabokról van szó, ráadásul mindegyik igazi komédia" - jellemezte a rendező az előadást, amelyben a Mikroszkóp megszokott színészei mellett feltűnik majd Balázsovits Edit, Csoma Judit, Dobó Kata, valamint Sch. Hajnal Andrea is.

Október 6-án tartják a premierjét a Nyuszi ül a hóban című "játékos, interaktív" gyerekműsornak, amely az ünnepeken "sorjázik végig" Zsurzs Kati és Walla Ervin rendezésében. November ötödikén egy új Sas-kabaré következik, a TárSASjáték, Sas József rendezésében, február-március fordulóján pedig a Mikroszkóp Színpadon is látható lesz a szombathelyi sikerdarab, a Farm Bt. Dömötör Tamás rendezésében, amely a direktor szerint "orwelli modell szerint" mutatja be a média jelenlegi helyzetét. Verebes hozzátette: ebben a darabban szinte mindenki színpadra lép majd, és ezt főleg a fiatalabb, progresszívebb előadásokhoz szokott közönségnek szánját.

Az évad végére még egy premiert terveznek, Szász Péter Whisky esővízzel című darabját. Az igazgató kiemelte: továbbra is látható lesz például Kapócs Zsóka Karády-estje és Hernádi Judit Több mint koncert című, önálló estje, de még keresnek új produkciókat is.

Az igazgató elmondta: a színház gazdasági helyzete jelenleg kielégítő, szerinte a főváros "méltányolta, hogy az átalakulás pénzbe kerül". Az igazgató reményét fejezte ki, hogy a színház új gazdasági vezetésével és "erős marketinggel" növelni tudják a jegybevételeiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását