2024. március 29. - Auguszta

Nem mondott le az LMP kampánystábja

Nem mondott le az LMP kampánystábja, a párt nem épít adatbázist sem - közölte Karácsony Gergely kampányfőnök szombaton az MTI-vel.
2010. augusztus 21. szombat 13:42 - HírExtra
Karácsony Gergely a Népszava szombati számában közölt állításokra reagált; a napilap többek között az írta, hogy az LMP a tavalyi európai parlamenti (EP) és a tavaszi országgyűlési választásokon a Fideszhez hasonló módon kezelte a választók adatait és saját ismerőseiket, barátaikat listázták ki közösségi oldalakról, jelölve politikai nézeteiket. A napilap informátora szerint a napokban az LMP teljes központi kampánystábja beadta lemondását a belső feszültségek miatt.

A párt kampányfőnöke az MTI-nek azt mondta: "marhaságokkal van tele a cikk". A kampánystáb megfeszített tempóban dolgozik - fűzte hozzá -, nem adta be lemondását. Hozzátette: a közel harmincfős kampánystábból egy személy ajánlotta fel a lemondását szervezési okokra hivatkozva, de azt nem fogadták el.

Az adatbázis-építéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: óriási csúsztatásról van szó azzal, hogy a Kubatov-üggyel hozza összefüggésbe a cikk az LMP-t. Mint mondta: a Fidesznél a politikai ellenfelekről gyűjtöttek adatokat az érintettek hozzájárulása nélkül, legalábbis erre utalt a nyilvánosságra került hangfelvétel.

Az LMP a megalakulása előtti időszakban a saját barátait szondázta, hogy tudnának-e az uniós választásokon egy ilyen pártok támogatni, az érintettek hozzájárulásával történt mindez - közölte. Karácsony Gergely leszögezte: az LMP nem hozott létre integrált adatbázist, sőt, semmilyen adatbázist nem épített.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását