2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Árvízhelyzet: Pintér Felsőzsolcára látogat

Az árvízzel leginkább sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcára látogat ma Pintér Sándor; a belügyminisztert elkíséri Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője is.
2010. augusztus 17. kedd 08:10 - HírExtra
Romok, romeltakarítás és újjáépítés - ez várja Felsőzsolcán a belügyminisztert, aki az MTI információi szerint egy olyan ingatlan előtt tart majd sajtótájékoztatót, amely a június eleji árvíz miatt lakhatatlanná vált, és bontásra vár.

A Miskolchoz közeli, hétezer lakosú városban a június eleji árvíz miatt 201 ház összedőlt, 1800 ingatlan megrongálódott. A romok eltakarítása megkezdődött, van olyan ingatlan, amely még bontás előtt áll, a város több pontján viszont már építkeznek.

Az árvíz utáni helyreállításról, újjáépítésről szóló július 9-i kormányhatározat alapján Felsőzsolca 1,809 milliárd forintot kap a magántulajdonú ingatlanok helyreállítására, újjáépítésére, a lakhatás feltételeinek megteremtésére. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei helyreállítási és újjáépítési bizottság a megyei önkormányzathoz különböző szervezetektől, vállalkozásoktól, települési önkormányzatoktól, civilektől beérkezett pénzbeli adományokból 120 ezer forintot juttat mindazoknak, akiknek a háza rommá vált; a pénz a bontási költségek egy részét fedezi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását