2024. május 5. - Györgyi

Sziget: Papa Roachtól a Paradise Lostig tart a mai menü

Félidejéhez érkezett a Sziget fesztivál: ma olyan előadók zenéjére bulizhat a közönség, mint a Papa Roach, a 30 Seconds To Mars, Mika, az Oi Va Voi, az Erik Sumo Band, a Paradise Lost, a Kiscsillag vagy a két Berlinben élő magyarral, Gryllus Dorkával és Wahorn Simonnal felálló Rotfront.
2010. augusztus 13. péntek 08:18 - HírExtra
A nagyszínpad fő attrakciója két amerikai rockegyüttes, a Papa Roach és a 30 Seconds To Mars, valamint a brit Mika lesz, aki 2007-ben már fellépett volna a Szigeten, de egy amerikai tévéshow-szereplés kedvéért végül lemondta akkori koncertjét.

A magyar könnyűzene rajongói a Kiss Erzsivel fellépő Erik Sumo Band mellett a Nemjucit, a Carbonfoolst, a Heaven Street Sevent és a Kiscsillagot is láthatják a fesztiválon. A világzenét az amerikai klezmeres Daniel Kahn & The Painted Bird, a brit Oi Va Voi, illetve a macedón csocsekkirállyal, Ferusz Musztafovval megerősített Söndörgő képviseli a Rotfront mellett.

Innen ki, oda be

A Rotfront fellépése után épp oda lehet érni a roma sátorba Balogh Kálmán cimbalomművész koncertjére - mondta az MTI-nek Gryllus Dorka, a berlini együttes énekesnője, aki, ha ideje engedi, a Magic Mirror sátor pénteki programjai közül is megpróbál egy-kettőt megnézni. Itt délután vetítik Monika Traut - a leszbikusságát elsőként nyíltan vállaló - német rendezőnő több mint tíz évvel ezelőtt készült filmjét a nemi szerepekről. Lesz egy varieté műsor is, amelyben egy sor ismert berlini transzvesztita lép fel.

Gryllus Dorka mindenkinek ajánlja a Civil Sziget programjait is. A Szigeten jelenlévő számos civil szervezet közül a Drogstop Budapest Egyesület a a droghelyzetről szervez tájékoztató programokat, az Amaro Drom a cigány kultúrát hozza közelebb, a Tündérképző egészség- és sorselemzést készít, de van jógasátor, lelki oázis és zöld udvar is.

Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását