2024. március 29. - Auguszta

Pakisztán: Egyre több az áldozat

Több mint egy tucat embert öltek meg szerdára virradóra a pakisztáni Karacsiban, s ezzel hatvankettőre emelkedett azok száma, akik egy városi képviselő meggyilkolása után kezdődött lövöldözések áldozatává váltak.
2010. augusztus 4. szerda 15:18 - HírExtra
Raza Haider az Indiából érkezett bevándorlókat tömörítő Muttahida Kaumi Mozgalmat képviselte. Szervezete a kormányzó Pakisztáni Néppárt (PPP) szövetségese a Szindh tartományt irányító koalícióban. A férfit és testőrét két motorkerékpáron érkezett fegyveres gyilkolta meg hétfőn egy mecsetnél, ahová egy gyászszertartásra érkezett.

A pakisztáni kormány a tálib lázadókat, illetve a Szipah-i-Szahaba Pakisztán (SSP) nevű betiltott militáns csoportot vádolta a gyilkossággal.

Raza Haider pártja tiltakozó megmozdulásokra szólított fel, a hatóságok ugyanakkor elrendelték az iskolák bezárását a városban és a Karacsitól 174 kilométerre keletre fekvő Haidarábádban. Karacsiba katonai erősítést vezényeltek.

A kereskedők a merénylet után bezárták boltjaikat, az utcák pedig nagyon gyorsan kiürültek, miközben több negyed fegyverropogástól volt hangos, s gyújtogatások is kezdődtek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását