2024. május 28. - Emil, Csanád

USA-ban is sok az alkoholista

Az elmúlt negyedszázad során az idén volt a legmagasabb azon amerikai nők és férfiak aránya, akik nem vetik meg az alkoholos italokat - derült ki a Gallup telefonos megkérdezése során.
2010. augusztus 3. kedd 22:42 - HírExtra
Az intézet munkatársai 1020 felnőttet faggattak ki arról, hogy fogyasztanak-e alkoholt, és ha igen, mi a kedvenc itókájuk. A megkérdezettek 67 százaléka igenlő választ adott, a válaszadók 41 százaléka a sört kedveli leginkább.

Mint kiderült, az alkoholizálók inkább a magasabb végzettségűek és tehetősebbek közül verbuválódtak, mint az absztinensek.

A Gallup közleménye szerint az alkoholizáló amerikaiak aránya meglepően stabil. Az Egyesült Államokban 1976-1978-as években kulminált az alkoholfogyasztók száma, amikor a megkérdezettek 71 százaléka vallotta be, hogy több-kevesebb rendszerességgel a pohárhoz nyúl. Az idei arányszám a legmagasabb 1985 óta.

Az Atlanti- és a Csendes-óceán partján élő lakosság nagyobb arányban preferálja a bort, mint az Egyesült Államok más régióiban élők, a középnyugat itala viszont a sör.

A férfiak között magasabb a sörkedvelők aránya, mint a nők között, közülük viszont többen szeretik a bort, mint a folyékony kenyeret. A férfiak 22 százaléka és a nők 21 százaléka inkább a tömény italokra voksol.

Az évi 75 ezer dolláros (csaknem 16 millió forintos) jövedelemmel rendelkezőknek valamivel több mint 80 százaléka az alkoholizálók közé sorolta magát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását