2024. május 12. - Pongrác

Holttestet találtak

Horvát sajtóinformációk szerint feltételezhető, hogy annak a magyar férfinak a holttestét találták meg a Drávában, aki még múlt csütörtökön tűnt el kajakozó társaitól.
2010. augusztus 3. kedd 22:00 - HírExtra
A horvát rendőrség a honlapján kedden közölte, hogy hétfőn délelőtt, fél 11 körül találtak rá egy férfi holttestére a Drávában, nem messze Répástól (Repas). Az azonosítást megkezdték, a boncolást pedig szerdára tűzték ki, hogy a halál okát meg tudják állapítani.

Horvát sajtóinformációk szerint a vízen, az ágak között lebegő holttestet egy horgász találta meg, ő értesítette a kaproncai (Koprivnica) rendőrkapitányságot. Feltételezhető, hogy az áldozat az a magyar férfi, aki még csütörtökön tűnt el.

Juhász Zoltán zágrábi konzul az MTI érdeklődésére elmondta: kedden délutánig a horvát hatóságok nem jelezték, hogy megtalálták volna a Dráván eltűnt magyart. Hozzátette, hogy erre általában akkor kerül sor, ha elvégezték már a holttest azonosítását.

Szombaton reggel adták hírül a horvát hatóságok, hogy 13 magyar kajakozó, akik Barcstól indultak el csütörtökön a Dráván, Répás közelében, egy szigeten akartak éjszakázni. Társuk, egy 56 éves - mint később kiderült szívbeteg - Baranya megyei férfi ekkor hagyta el a táborhelyet, tűzifáért indult, de nem tért vissza.

A rendőrök helyi horgászok, valamint a kajakozó társainak, feleségének és lányának közreműködésével pénteken reggel kezdték el a kutatást, amelybe szombaton és vasárnap búvárok is bekapcsolódtak. A részvevők a magyarországi Barcshoz közeli Kriznicáig fésülték át a rendkívül erős sodrású folyó meglehetősen nehezen megközelíthető szakaszait és partjait, de miután a háromnapos keresés nem vezetett eredményre, vasárnap délután befejezték az intenzív kutatást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását