2024. április 23. - Béla

Meghosszabbították a pályázatot

Két hónappal meghosszabbították az Országos Értékvadászat címen meghirdetett pályázatot, a regisztráció végső időpontját szeptember 30-ra, a beadási határidőt pedig október 29-ére módosították a kiírók.
2010. augusztus 2. hétfő 15:30 - HírExtra
Az értékvadászatra a Tájértéktár honlapján, a www.tajertektar.hu oldalon jelentkezhetnek az érdeklődők, a versenyt víz- és tájérték-, illetve területi kategóriában hirdetik meg. Az előbbire magánszemélyek jelentkezését várják, cél a gémeskutak és források vizét feltáró és összegyűjtő műtárgyak (forrásfoglalások) feltérképezése.

A második kategóriára csapatok és magánszemélyek is nevezhetnek, hogy a településükön, illetve a kistérségi területükön mérjék fel a lehető legtöbb tájértéket.

Az első helyezett csapat kétéjszakás kirándulást nyer egy nemzeti parkba, az egyéni verseny győztesei egyenként százezer forint értékű jutalomban részesülnek - közölte a megmérettetés kiírója, az országos Tájérték Kataszter (TÉKA) megvalósítására létrejött konzorcium az MTI-vel.
A versenyt a TÉKA mellett a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kara, a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI), a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat hirdette meg a Norvég Alap támogatásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását