2024. április 26. - Ervin

Fellebbez az Alstom?

Az Alstom jogi és technikai szakértők bevonásával vizsgálja, hogy fellebbez-e a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) határozata ellen, amelyben megtagadta a 2-es metróvonalra szánt járművek végleges típusengedélyének kiadását.
2010. július 30. péntek 19:25 - HírExtra
Az Alstom pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az NKH a fékrendszer miatt utasította el az engedély kiadását. Mint írták, a kötött pályás járműveiken használt fékrendszerek hasonlóak az Európában széles körben alkalmazott metrófékekhez, de a magyar előírásoknak nem felel meg. Az Alstom derogációt kért (azaz mentesítést e szabály alól), de ezt a hatóság nem adta meg.

A BKV - mint korábban bejelentette - vizsgálni fogja, hogy milyen jogi és pénzügyi hatásai lennének a szerződés felmondásának, az Alstom szerint azonban nincs lehetőség arra, hogy a BKV felmondja a szerződést.

Az NKH pénteken döntött úgy, hogy nem adja ki a végleges típusengedélyt az Alstom Metropolis típusú szerelvényeire. A hatóság nem látta biztosítottnak, hogy a fékberendezés a megfelelő biztonsági szinten üzemel, és azt sem, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelel. Az NKH szerint a járművet irányító szoftver további módosításaira is szükség van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását