2024. március 29. - Auguszta

Forradalmi e-könyv olvasó

Megújult az Amazon elektronikuskönyv-olvasója, amely változatlan áron kétszeres kapacitással, kisebb és könnyebb kivitelben kapható. Az új Kindle kijelzője változatlanul 15,24 centiméter átmérőjű, viszont a műanyag borítás 21 százalékkal kisebb, miközben a készülék 15 százalékkal lett könnyebb.
2010. július 29. csütörtök 10:51 - HírExtra
Az olvasó igazi újdonsága a burkolat alatt rejtőzik, a készülék memóriáját megkétszerezték, így már 3500 könyv fér rá egyszerre, és a 3G mellett Wi-Fi kapcsolatot is tartalmaz. A kijelző a megszokott magas kontraszttal 20 százalékkal gyorsabban képes az oldalbetöltésre. A Kindle ára június végén 259 dollárról (56 ezer forintról) csökkent 189 dollárra (41 ezer forintra). Az elektronikuskönyv-olvasók árháborúját tovább fokozva Kindle Wi-Fi néven egy 3G-s kapcsolat nélküli olvasó is piacra került 139 dollárért (30 ezer forintért).

Az Amazon augusztus végétől elérhető legegyszerűbb olvasója így 10 dollárral lesz olcsóbb, mint a rivális Barnes & Noble kizárólag Wi-Fi kapcsolattal rendelkező Nook olvasója és 11 dollárral olcsóbb, mint a Sony alsó kategóriás Pocket Edition nevű készüléke. A Forrester elemzőcég becslései szerint az Amazon mintegy 4 millió Kindle-olvasót adhatott el az Egyesült Államokban, és az évet várhatóan 6 millió fölötti eladással fogja zárni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását