2024. április 25. - Márk

Kovács és Majtényi megtagadta főpolgármester-jelölést

Az MSZP, illetve civil szervezetek Kovács Árpádot, az Állami Számvevőszék korábbi elnökét és Majtényi László volt adatvédelmi biztost is megkeresték, hogy legyen a párt főpolgármester-jelöltje, azonban mindketten elutasították a felkérést.
2010. július 27. kedd 09:07 - HírExtra
A napilap keddi száma szerint az MSZP új vezetésének egy része még mindig jobb ötletnek tartja egy civil jelölt mögött felsorakozni, mint Horváth Csabát indítani a főpolgármester-jelölti versenyben, a fideszes Tarlós Istvánnal szemben.

Állítólag egy kettős állampolgárságú, a kulturális életből ismert üzletember neve is felmerült, de az eddig megkeresett személyek elhárították a felkérést.

A Népszabadság forrásai szerint az alternatív jelölt egy olyan nagy tekintélyű személyiség lehet, aki ismeri a hazai intézményrendszert, komoly közigazgatási és jogi tapasztalata van, jól érti az önkormányzati rendszert, s neve nem forrt egybe az MSZP-vel, sem a szocialisták elmúlt évekbeli fővárosi politizálásával. Az illetőt egy civil kör már megkörnyékezte, és napokon belül akár be is jelenthetik az ajánlásukat.

Szanyi Tibor, az önkormányzati választások szocialista kampányfőnöke a napilapnak azt mondta: még ezen a héten van értelme egy új jelöltben gondolkodni. Olyanban, akinek nagyobb esélye van a jelenleg befutónak látszó Tarlóssal szemben.

"A Fideszen kívüli erőknek össze kell fogniuk, hogy Budapest ne essen el. Ebben minden demokratikus erőre számítunk, főleg a fővárosi civil közösségekre. Ha a civil szféra nem áll elő egy erős ajánlattal pár napon belül, úgy Horváth Csaba sikeréért fogunk dolgozni. Én is" - fogalmazott a Népszabadságnak Szanyi Tibor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását