2024. május 13. - Szervác, Imola

Schmitt: az alkotmány és a demokrácia őrzője leszek

Schmitt Pál megválasztott államfő a köztársaság első embereként a magyar alkotmány őrzője és a magyar demokrácia védelmezője kíván lenni. A Budai Polgár legfrissebb számában megjelent interjúban a politikus arról is beszélt, hogy szeptemberben költözik át az elnöki rezidenciára.
2010. július 26. hétfő 13:16 - HírExtra
Az interjúban Schmitt Pál azt mondta: munkájában a legfontosabb új elem a köztársasági elnökök tevékenységének sorában az lesz, hogy ő nyelvünk tisztaságának megőrzését mindennél fontosabb kihívásnak tekinti. Köztársasági elnökként a gondolkodása középpontjába a magyar embert állítja majd - tette hozzá.

A magyar emberek szép beszédéért, a fiatalok és idősek egészségéért, az oktatásukért és az egész nemzet összetartozásáért fogok dolgozni - hangsúlyozta Schmitt Pál, megerősítve, díj alapítását tervezi annak érdekében, hogy a magyar nyelv visszanyerje régi rangját.

Az augusztus 6-án hivatalba lépő leendő köztársasági elnök elődei tevékenységét a legmesszebbmenőkig elismeri, mert - mint fogalmazott - véleménye szerint Göncz Árpád a demokratikus intézmények stabilizálásában jeleskedett, Mádl Ferenc az oktatás, a tudomány és a kutatás támogatásáért, Sólyom László pedig a fenntartható fejlődés és a környezettudatos gondolkodás elterjesztéséért, valamint a határon túli magyarság elismertetéséért tett nagyon sokat. Schmitt Pál beszélt arról is, hogy II. kerületi otthonából szeptemberben költözik át az elnöki rezidenciába
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását