2024. május 12. - Pongrác

Tanyasiak fesztiválja Baján

Zömmel a Baja környéki tanyákon élők vettek részt azon a fesztiválon, melyet a Csácsé Rom Cigány Kulturális Egyesület rendezett szombaton Baján.
2010. július 24. szombat 23:04 - HírExtra
A "közös a sorsunk, ismerjük meg egymás értékeit" mottóval útjára indított esemény főszervezője, a Csácsé Rom Cigány Kulturális Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta: a program célja egybecsengett a szervezet legfontosabb szándékával. Nevezetesen, hogy a romák és a többségi társadalom tagjai jobban megismerjék egymást, ezzel esélyt teremtve arra, hogy békében és szeretetben éljenek.

Horváth Szilveszter tájékoztatása alapján a szombati fesztivál szervesen kapcsolódott a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évéhez. Ennek jegyében megrendezéséhez mintegy 360 ezer forint támogatást nyertek korábban a szociális tárca által megbízott ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatán.

A seregszemlének Baján a Tanyasi Közösségi Ház adott otthont, ahová zömmel a város környéki tanyavilágban élő romákat várták, ám a találkozó nyitott volt a településen élők előtt is - hangsúlyozta a házigazda.

A seregszemlén megjelent mintegy 200 ember a nap első részében ismeretterjesztő előadásokat hallhatott a közösségi mentálhigiénéről, a gyermekotthonban élők sajátos gondjairól, a roma fiatalok lehetőségeiről, valamint a hagyományos cigány mesterségekről.
Ezt követően klasszikus cigány ételekkel vendégelte meg a résztvevőket az egyesület, majd autentikus roma zenekarok és táncegyüttesek műsora szórakoztatta a közönséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását