2024. május 2. - Zsigmond

Rendőrségi razzia lesz a Tisza mentén

Fokozott ellenőrzést tartanak a hétvégén a Tisza teljes magyarországi szakaszán és a Tisza-tó területén a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szervezésében - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.
2010. július 22. csütörtök 15:19 - HírExtra
Az ellenőrzés kiterjed a védtöltésekre, valamint azokra a területekre, amelyeket a turizmus érint a térségben. Célja a bűnözés elleni hatékony fellépés, a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, felderítése - tette hozzá a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szabó Zita százados tájékoztatása szerint az akció során kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabálysértések elkövetőinek felderítésére, az ittas vízijármű-vezetők kiszűrésére. A rendőrök ellenőrzik a járművek általános műszaki állapotát, felszereltségét, a járművezetők és a járművek okmányait. Megnézik azt is, hogy az úszólétesítmények, kikötők üzembe helyezéséről és üzemben tartásáról szóló jogszabályokat miként tartják be.

A fokozott ellenőrzést az együttműködő társszervek, így a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága, a vízi mentő egyesületek, a vízügyi igazgatóságok, a vám- és pénzügyőrség, a polgárőrség és a halászati hasznosítók bevonásával, illetve a Tourist Police program adta lehetőségeket kihasználva végzik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását