2024. június 17. - Laura, Alida

Az MSZP kritikája

AZ MSZP szerint a köztisztviselői karral szembeni bizalmatlanságot mutatja, hogy a közigazgatási és igazságügyi miniszter "kívülről" hozott új vezetőt az Országos Választási Iroda (OVI) élére. Varga Zoltán korábbi önkormányzati miniszter szerdán az MTI-nek arra reagált, hogy Virág Rudolf lemondása után Sári Miklós ügyvéd lett az OVI új vezetője.
2010. július 21. szerda 17:01 - HírExtra
A szocialista politikus emlékeztetett arra: a választási törvény kimondja, hogy a választási iroda vezetője köztisztviselő vagy közalkalmazott lehet.

Úgy fogalmazott: nem derül ugyan ki Sári Miklós életrajzából, de elképzelhető, hogy úgy szerezte a gyakorlatát, hogy fideszes delegált volt valamelyik területi választási bizottságban. A politikus furcsának nevezte ezt a kinevezési gyakorlatot. Varga Zoltán véleménye szerint lehetett volna vezetőt találni a köztisztviselői karon belül is. Felidézte: önkormányzati miniszterként eszünkbe sem jutott volna "kívülről" választani vezetőt az OVI élére.

Virág Rudolf tavaly december 1-je óta vezette az OVI-t.
Az Országos Választási Iroda elsődleges feladata a választások előkészítésének és technikai lebonyolításának megszervezése, a törvényes feltételek meglétének és a szakmai szabályok betartásának ellenőrzése az informatikai háttértől a szavazólapok kinyomtatásán és a választásban közreműködő sok ezer ember felkészítésén át a választópolgárok millióinak pártsemleges tájékoztatásáig. A választási főosztály feladata többi között a szakmai irányítás, a választási költségvetések megtervezése, a jogszabály-előkészítés és a választási eljárásokhoz kapcsolódó közbeszerzések véleményezése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását