2024. május 3. - Tímea, Irma

Őszinte?

A miniszterelnök kezdeményezése kapcsán felvetődik a kérdés, hogy az mennyire őszinte, amikor Verók István szocialista polgármester a Molotov-koktéllal dobáló rendbontókkal egy kalap alá veszi a melegfelvonulás résztvevőit - mondta az MTI-nek kedden Léder
2008. július 8. kedd 18:21 - Hírextra
Az SZDSZ Új Generáció nevű szervezetének elnöke a kerületi vezető szavait úgy értelmezte, hogy abban a polgármester felszólította a melegfelvonulás tagjait: a jövőben kerüljék el a VI. kerületet.

"Felvetődik bennem, hogy azért kellett ilyen távoli időpontra, szeptember 6-ra tenni a miniszterelnök által meghirdetett gyűlés időpontját, hogy Gyurcsány Ferenc meggyőzhesse párttársait arról, hogy a XXI. században nem elfogadhatóak a kirekesztő nézetek" - mondta Léderer András.

A kormányfő által tervezett Magyar Chartára utalva az elnök úgy fogalmazott, hogy a kilencvenes évek elején a Demokratikus Charta azért lehetett sikeres, mert azt a politika széles spektrumát megjelenítő hiteles közéleti szereplők hívták életre.

A kormányfő a szombati melegfelvonuláson történtek kapcsán az intolerancia elleni "jogos nemzeti önvédelmet" kezdeményezett a Magyar Charta formájában, s gyűlést hirdetett szeptember 6-ára.

Verók István, Terézváros polgármestere "a bajkeverőknek" címzett hétfői nyílt levelében azt írta, hogy a rendbontók, magamutogatók és balhékeresők felejtsék el az Andrássy utat, keressenek maguknak "más csatateret".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását