2024. április 27. - Zita

Az ATV és az egymilliárdnyi közpénz esete

Cáfolta az ATV, hogy egymilliárd forintos támogatást kapott volna a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól (MNÜA). Szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében a kereskedelmi televízió azt írta, jogszerű, jelenleg is hatályban lévő vállalkozási szerződést kötött az alapítvánnyal egy idegenforgalmi műsor készítésére.
2010. július 21. szerda 16:26 - HírExtra
A szerződés a Hazai turizmus elnevezésű tematikus műsor gyártására és sugárzására vonatkozott - olvasható az ATV közleményében.

A kommüniké szerint jogerős bírósági döntés született arról, hogy az ATV e szerződésből eredően nem jutott közpénzhez. Mint írták, nem értik, a kormány milyen értelemben kívánja "két nem állami szervezet nem közpénz felhasználására irányuló szerződésének felülvizsgálatát."

A kormány keddi ülésén döntött úgy, hogy hatvankét alapítvány, köztük az MNÜA tevékenységét vizsgálja át, és javaslatot tesz további működésükre - közölte Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyi államtitkár szerdán újságírókkal.

Az ATV úgy foglalt állást, hogy a készek együttműködni minden jogszerű eljárásban. Bíznak abban - írták -, hogy a Fidesz-KDNP-kormány a jogbiztonság és a szerződéses szabadság alkotmányos elvét szem előtt tartva kíván eljárni.

Soltész Miklós a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy az üdülési csekk rendszerét a kormány fenn kívánja tartani. Ki kell azonban dolgozni - tette hozzá -, az üdülési csekk hogyan szolgálhatja a családok és a turizmus érdekeit. A politikus közölte: a vizsgálatnak arra is ki kell terjednie, miért gondolta azt az MNÜA, hogy négymilliárd forintért egy külön televíziót kell létrehoznia közpénzből.

A Magyar Nemzet június 29-én írt arról, hogy az üdülési alapítvány televízió létrehozását tervezi, ennek érdekében Hazai Turizmus Zrt. néven új céget alapítana, amely filmkészítéssel, tévéműsorok gyártásával és sugárzásával foglalkozna. Ezt az információt akkor Karácsony Mihály, az MNÜA kuratóriumi elnöke úgy kommentálta, hogy a turisztikai televíziós csatorna segítségével népszerűsíteni szeretnék a belföldi szolgáltatókat, a fesztiválokat, fürdőhelyeket és a kulturális kincseket.

A Magyar Nemzet már januárban is foglalkozott az üdülési alapítvány szerződéseivel. Akkor Karácsony Mihály azt nyilatkozta, hogy a MNÜA televíziókkal kötött szerződései üzleti titkot képeznek, így azokat nem lehet nyilvánosságra hozni. A napilap akkor olyan dokumentumokról írt, amelyek célja a lap szerint az, hogy a televíziók reklámozzák az üdülési csekket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását