2024. június 2. - Kármen, Anita

Tovább gyengült a forint, 290 forint felett az euró

Tovább gyengült délután a forint az euróval szemben, röviddel 16 óra előtt több mint 290 forintot kértek egy euróért a nemzetközi bankközi devizapiacon. Hétfőn 15:45 körül egy euró 290,38 forintot ért. Délelőtt tíz órakor 288,30 forinton jegyezték az eurót.
2010. július 19. hétfő 18:36 - HírExtra
A múlt hét közepén még 278 forint közelében volt az euró, pénteken este pedig 281 forint körül. A hétfőn megindult forintgyengülést elemzők a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió (EU) magyarországi tárgyalásainak eredmény nélküli lezárásával magyarázták.

Az MTI-nek nyilatkozó elemzők között volt, aki azt valószínűsítette, hogy hétfőn akár 10 forinttal is gyengülhet a magyar fizetőeszköz az euróval szemben a kereskedés pénteki zárásakor elért árfolyamhoz képest annak hatására, hogy az IMF és az EU tárgyalódelegációi távoztak az IMF, az EU és a Világbank Magyarország számára megnyitott készenléti hitelkeretéhez kapcsolódó megegyezés végrehajtásának felülvizsgálatáról szóló tárgyalásokról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását