2024. május 19. - Ivó, Milán

Nincs riadó a meleg miatt

Már nincs szükség semmilyen riasztási fokozatra a meleg miatt, a levegőt ugyanis felfrissítette az a hidegfront, amely a hét végén elérte az országot - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.
2010. július 19. hétfő 15:34 - HírExtra
Az Országos Meteorológiai Szolgálattól (OMSZ) kapott adatok szerint az elkövetkező három napban az átlagos középhőmérséklet nem fogja meghaladni a 25 Celsius-fokot, így semmilyen riasztási fokozat nincs már érvényben - mondták el az ÁNTSZ sajtóosztályán.

Paller Judit országos tiszti főorvos a múlt héten a többnapos kánikula miatt vásárnapig harmadfokú hőségriadót rendelt el. Szintén vasárnap átmenetileg visszavonta a meteorológiai szolgálat az UV-B riasztást.

Az OMSZ korábbi tájékoztatása szerint vasárnaptól az UV-B-index várhatóan a 7,5-ös riasztási érték alá csökken. A 7 és 7,9 közötti UV-B-sugárzás nagyon erősnek számít, olyankor 11 és 15 óra között csak negyedóra a javasolt napozási idő. Az 5 és 6,9 közötti index erős sugárzási szintet jelent, ekkor a déli órákban 20-30 perc napozást ajánlanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását