2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megmozdult a föld a Fehér Ház alatt

Kisebb földrengés rázta meg az amerikai főváros térségét. Az elnöki rezidencia ablakai is megrázkódtak, de sem a Fehér Házból, sem máshonnan nem érkezett jelentés nagyobb károkról.
2010. július 16. péntek 16:29 - HírExtra
Az 5 óra 4 perckor történt földmozgás közepes, 3,6-os fokozatú volt, ám Washington D.C. térségében 35 év óta nem volt ilyen erejű földrengés. A rengés hipocentruma a fővárostól 32 kilométerrel északra, a Maryland állambeli Montgomery megyében volt, a felszín alatt mintegy 4,8 kilométerrel.

A rengés fészke a fővárostól 32 kilométerrel északra, a Maryland állambeli Montgomery megyében volt, a felszín alatt mintegy 4,8 kilométerrel. A hatalmas robajjal járó rengés megrázta az MTI Montgomery megyében levő tudósítói irodáját is. A szokatlan jelenség Virginia államban is érezhető volt.

"Először az ablakok remegtek meg az óriási zajban, majd a talaj rázkódott meg, éreztem, hogy hullámzik alattam a padló" - idézte az ABC News hírcsatorna a virginiai Stafford egy lakóját. Elmondta, hogy közel lakik a tengerészgyalogság quanticói bázisához, és gyakran hallja a hadgyakorlatok zaját, de a mostani félelmetes volt, mivel nem lehetett tudni, mi okozta a robajt.

Montgomery megyében ezrek tárcsázták a 911-es segélyhívót, a lakókat álmukban vagy felkelés közben érte a földrengés. Legutóbb 1990-ben volt a térségben egy 2,6-os erejű földmozgás. Michio Kaku, a City University of New York fizikaprofesszora elmondta, hogy az Egyesült Államok északkeleti része alatt a földkéregben mikrorepedések vannak, tehát előfordulhatnak apró remegések. A hatóságok figyelmeztettek, hogy az elkövetkező napokban kisebb utórengések következhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását