2024. május 7. - Gizella

Kigyulladt egy hulladékkezelő-telep

Kigyulladt egy hulladékkezelő telep a Veszprém megyei Királyszentistván határában csütörtökön délután; egy tűzoltó könnyebb égési sérüléseket szenvedett - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtófőnöke az MTI-t.
2010. július 15. csütörtök 19:30 - HírExtra
A telepen többek közt veszélyes hulladékot is tároltak - szerves oldószereket -, s a hordók a nagy hőségben berobbantak - mondta Bakos György. Közlése szerint több száz hordó gyulladt ki, jó néhány a robbanástól a levegőbe repült.

Ismertetése szerint néhány vastartály is begyulladt, és sűrű, fekete füstöt kibocsátva ég a bennük lévő vegyszermaradék. Bakos György hangsúlyozta, hogy folyamatosan mérik a levegő gázkoncentrációját; egyelőre nem kerültek veszélyes mértékben gázok a levegőbe.
A mérési eredmények a "határértéken mozognak" - jegyezte meg. Bakos György közölte: elővigyázatosságból megkérték a királyszentistváni lakosokat, hogy zárkózzanak be, azaz ne tartsák nyitva a lakásuk ajtóit és ablakait.

A sajtófőnök szerint a tűz helyszínétől mintegy 800 méternyire van a település.
A helyszínen 10 tűzoltóegység, mintegy negyven tűzoltó dolgozik - tájékoztatott a sajtófőnök. Hangsúlyozta, hogy a riasztás a legmagasabb ötös fokozatú volt, s a lángok megfékezésében részt vesznek a veszprémi, székesfehérvári, siófoki, pétfürdői és a balatonfűzfői tűzoltók, több egységgel.
A rendőrség Királyszentistván környékén az utakat lezárta.

Czaun János, az Észak-balatoni Hulladékkezelő Konzorcium elnöke, Veszprém alpolgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nem a június végén átadott, 16,5 millió eurós beruházással épült új királyszentistváni hulladékkezelő központ gyulladt ki, hanem az attól mintegy 100 méternyire lévő, veszélyes hulladékokat is tároló telep. Az új objektumot védik - mondta Czaun János, de szerinte a tűz átterjedésétől nem kell tartaniuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását