2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bezártak a bíróságok

Ma van a bíróságok napja, ez munkaszüneti nap az igazságügyi alkalmazottak számára, Budapesten minden bíróság zárva tart - közölte a Fővárosi Bíróság (FB) az MTI-vel.
2010. július 15. csütörtök 08:20 - HírExtra
Péntektől ítélkezési szünet lesz a Fővárosi Bíróságon augusztus 19-ig, a cégbíróság kezelőirodája a szünet alatt is változatlan nyitva tartással működik.

A nyári ítélkezési szünetben a bíróságok a soron kívüli ügyek intézéséhez szükséges ügyeleti, készenléti szolgálatot tartanak - tartalmazza a közlemény. A szünet ideje alatt a félfogadás változatlan, a kezelőirodák azonban minden ügyszakban csökkentett létszámmal végzik munkájukat.
Az ítélkezési szünetben a kerületi bíróságokon és a Fővárosi Bíróságon is minden ügyszakban bírói ügyeletet tartanak. Az FB épületében működő Információs Szolgálat ez idő alatt zárva tart. A Fővárosi Bíróság Cégbíróságának cégirodája és kezelőirodája ugyanakkor az ítélkezési szünet alatt is változatlan nyitva tartással fogadja az ügyfeleket.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkársága közölte azt is, hogy július 15-e, a bíróságok napja munkaszüneti nap, Budapesten minden bíróság zárva lesz és az irodák sem tartanak ügyeletet. Így gyakorlatilag a bírósági ítélkező munka július 14-én zárul, és augusztus 23-án kezdődik újra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását