2024. május 8. - Mihály

Otthonvédők: hamarában üljön össze a T. Ház

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kérik az Otthonvédők az egyre több kilakoltatás miatt - közölte Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője vasárnap az MTI-vel, azt követően, hogy az Otthonvédők Összefogás levelet küldött Szili Katalinnak.
2009. augusztus 9. vasárnap 11:15 - HírExtra
"Embertelen állapotoknak vagyunk a tanúi, fizikailag bántalmaznak kilakoltatásuknak ellenszegülő embereket, köztük nőket, családok kerülnek az utcára, gyermekeket választanak el szüleiktől, mert nincs hová menniük, megszaporodott azoknak a száma, akik reménytelen helyzetükben és kétségbeesésükben öngyilkosságba menekülnek" - írta MTI-hez eljuttatott közleményében Simó Endre.

A civil szerveződés azért szeretne rendkívüli parlamenti ülést a kérdésben, hogy azonnal véget vessenek a kényszer kilakoltatásoknak, és vizsgálóbizottságot állítsanak fel a bankok felelősségének megállapítására több tízezer ember kilakoltatásáért. A kilakoltatási folyamat felgyorsult a nyáron: az idén eddig 12-15 ezer lakást árvereztek el a családok feje fölül amiatt, hogy képtelenek voltak teljesíteni a bankok és a hitelezők által egyoldalúan megemelt törlesztő részleteket - írta a szervező.

"A törvény erejére van szükség a 750 ezer devizahiteles és a 720 ezer közüzemi díjhátralékos védelmében" - hangsúlyozta Simó Endre.Az Otthonvédék szombaton juttatták el levelüket Szili Katalin házelnöknek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását