2024. március 29. - Auguszta

Csempészett cigarettát foglaltak le

Összesen 373 karton csempészett cigarettát foglaltak le vámosok két helyszínen; Budapesten a Keleti pályaudvaron és az M1-es autópályán Hegyeshalomnál.
2010. július 14. szerda 13:09 - HírExtra
Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a vámosok a Keleti pályaudvaron egy ukrán nőt ellenőriztek, aki vasúti kocsiból pakolt ki csomagokat, ezekben 57 karton szerb zárjegyes cigaretta volt.

Ugyanitt másik három férfira is felfigyeltek a vámosok, akik a vagonokból zsákokat dobáltak ki. Üldözés után a férfiakat elfogták és a náluk lévő utazótáskából 168 karton szerb cigaretta került elő.
A VPOP szakemberei az M1-es autópályán Hegyeshalomnál hajnalban ellenőriztek egy olasz rendszámú Mercedest, amelynek ukrán sofőrje azt mondta, nincs nála bejelenteni való áru. Az ellenőrzés során viszont az autóban 148 karton, összesen egymillió forint értékű dohányárut találtak.
A vámhatóság az elkövetők ellen jövedéki orgazdaság miatt indított eljárást, a várható jövedéki bírság a két ügyben meghaladhatja a két és fél millió forintot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását