2021. szeptember 22. - Móric

Kétesélyes a Tour de France

Kétszemélyesre szűkült az esélyesek mezőnye a Tour de France országúti kerékpáros körverseny keddi, 9. szakasza után: az etapot a francia Sandy Casar nyerte, míg összetettben a luxemburgi Andy Schleck állt az élre, s őt várhatóan kizárólag a címvédő spanyol Alberto Contador előzheti meg a viadal hátralévő részében.
2010. július 13. kedd 20:52 - HírExtra
A Morzine-Avoriaz és Saint-Jean-de-Maurienne közötti 204 km-es távot két első, egy-egy második és negyedik, továbbá a cél előtt 32 km-rel egy kiemelt kategóriás hegy nehezítette. Rögtön a rajt elején egy 12 fős csoport ellépett a mezőnytől, amely az utolsó hegy, a 2000 méter magas Col de la Madeleine aljáig békésen tekert.

A kaptató első harmadánál az összetettben élen álló ausztrál Cadel Evanst váratlanul elhagyta az ereje és leszakadt a főmezőnytől, ezt kihasználva pedig Contador csapata, az Asztana az üldözők élére állt, s olyan öldöklő tempót diktált, hogy többen leszakadtak, köztük a 2008-ban győztes spanyol Carlos Sastre is.

Amikor az emelkedőből 10 km volt hátra, Contador utolsó embere, Daniel Navarro rátett még egy lapáttal, majd amikor kiállt kapitánya elől, hirtelen már csak Andy Schleck volt Contador mögött. Az idei Tour két nagy favoritja eleinte harcolt egymással, majd egy idő után összedolgozva eredtek a szökevények után, akik közül öten maradtak az élen a hegytetőig.

A 30 km-es lejtmenetben Contadorék 1 km-rel a cél előtt utolérték a szökevényeket, de a szakaszgyőzelemért már nem sprinteltek - a befutónál Casar bizonyult a leggyorsabbnak. A két esélyes megelégedett azzal, hogy a spanyol Samuel Sanchez 50 másodperccel, míg a korábban Giro d,Italiát és Vuelta a Espanát nyerő orosz Gyenyisz Mencsov csoportja valamivel több mint két perccel, az idei Giro-bajnok olasz Ivan Basso és a hétszeres Tour-győztes amerikai Lance Armstrong csoportja pedig 2:48 perccel mögöttük ért célba. Evans végül könnyeivel küszködve több mint nyolcperces hátránnyal futott be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását