2024. március 29. - Auguszta

Janics duplázni készül

Az Athénban kétszeres bajnok kajakos Janics Natasa az idei, pekingi játékokon is két számban indul, Kovács Katalinnal szeretné megvédeni címét és négyesben is olimpiai babérokra tör. "Athén óta egy kicsit talán komolyabb lettem, sok változás történt né
2008. augusztus 6. szerda 08:41 - Hírextra
Most olyan formában érzem magam, mint 2004-ben, ez nem rossz előjel" - mondta a hazai szövetség honlapján Janics, aki az ötkarikás játékok utánra tervezi az esküvőjét. "Már régóta jegyesek vagyunk, de csak jövőre lesz a lagzi. Az olimpia most mindenek előtt áll."

A szegedi lapátforgató a négy évvel ezelőtti ötkarikás játékok után Kováccsal párosban végigverte a világot, 2005-ben és 2006-ban is legyőzhetetlennek bizonyultak.

Két esztendeje, Szegeden négyesben is három elsőségig vitte, utána azonban elváltak útjai addigi edzőjétől, Fábiánné Rozsnyói Katalintól, ezzel a páros is felbomlott. 2007-ben csupán kajak egyes 200 méteren indult a világbajnokságon, ekkor is százszázalékosan zárt.

Az idei esztendő nem kezdődött túl jól számára, hiszen egyesben nem sikerült kvalifikálnia magát a szegedi Világkupára, amely egyben olimpiai válogató is volt.

Újra összeült viszont Kováccsal, és kivívta az olimpiai részvétel jogát, ráadásul négyesben is ütőképes csapatot sikerült összeállítaniuk. A szegedi Vk-n mindkét távon ezüstöt szereztek a németek mögött.

"Csak jókat tudok mondani az egységekről, keményen edzünk, és ez az időeredményeinken is látszik. Az olimpián kiderül, hogy ez mire elegendő, de úgy érzem, hogy ha azt hozzuk, mint a tréningeken, annak meglesz az eredménye.

A Világkupa nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, Pekingben javítani szeretnénk" - nyilatkozott Janics.A pekingi olimpia síkvízi kajak-kenu versenyei augusztus 18-án kezdődnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását