2024. május 18. - Erik, Alexandra

Vereség Rijekában

Az első játszmát ugyan megnyerte, ám végül 3:1-re kikapott a Bajnokok Ligája-résztvevő horvát ZOK Rijeka otthonában a TEVA-Gödöllői RC a női Közép-európai Liga alapszakaszának 8. fordulójában.
2008. február 8. péntek 23:32 - Hírextra
Tengerre néző szállodai szobákkal megspékelt pazar vendéglátás és kora tavaszi időjárás fogadta a gödöllői delegációt a festői szépségű Rijekában. No meg – cseppet sem mellékesen – a Bajnokok Ligája csoportkörétől nemrégiben búcsúzott horvát csapat, amelynek a találkozó nyitójátszmájában azzal kellett szembesülnie, hogy Hollósy László tartalékosnak nevezhető különítménye is képes az európai elit színvonalához méltó produkcióra.

Az irányító Gudmann Csilla az első öt gödöllői pontnál valamennyi pályán lévő játékostársának lehetőséget adott arra, hogy beüssék magukat. Sorrendben Mester Orsolya, Szívós Mária, Várhegyi Anikó, Vargáné Rácz Márta, majd legvégül a mérkőzés során tucatnyi eredményes megoldásig jutó Karolina Bednarova tette le a névjegyét. Szerencsére, a folytatásban sem hagyott alább a magyar csapat elszántsága és tetszetős játéka, így az öt nyitásrontás ellenére is problémamentesnek mondható gödöllői sikerrel zárult az első etap.

Ezt követően viszont, amint az várható volt, a házigazdák – némi edzői rosszallás és cserélgetés után – összekapták magukat. A második, majd főként a harmadik szettben védekezésben, valamint támadásban is olyan magasra emelték a mércét, amivel képtelen volt lépést tartani az elbizonytalanodó és ebből eredően sokat tévesztő vendég. Az esetleges gödöllői életben maradást jelentő negyedik felvonásban 22:21-es magyar vezetésnél vettek fordulatot a történések, amikor a szlovén játékvezető egy – utólag a rijekai tréner által is elismert – szabályos Bednarova-ponttól megfosztva fékezte meg a küzdeni tudásból jelesre vizsgázó látogatókat abban, hogy döntő szettre kényszerítsék a papírforma alapjánál lényegesen esélyesebb horvát riválist.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, NŐK, ALAPSZAKASZ, 8. FORDULÓ

ZOK Rijeka (horvát)–TEVA-Gödöllői RC 3:1 (–22, 16, 9, 22)
Forrás: sportinfo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását