2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Imádkozzon a tengerparton

Tenger és hit - ezt a nevet kapta az olasz és külföldi turistákkal teli Adriai-tengerparton indított egyházi kezdeményezés. Imádkozni és gyónni a nyaralás alatt a strandon is lehet.
2010. július 11. vasárnap 12:39 - HírExtra
A napozók és fürdőzők testi épségére a parti őrség felügyel, a vakációzók lelki üdvéért a tengerparton szolgáló papok felelnek. San Benedetto del Tronto tengerpartján már nem számít meglepetésnek a strandszéken gyóntató pap. A nyári üdülőhelyként ismert Adriai-parti kisváros egyháza évek óta azon dolgozik, hogy a nyár beköszöntével se szakadjon meg az emberek kapcsolata az egyházzal.

A vakáció napjaiban sokan megfeledkeznek a templomba járásról. Másoknak éppen a hétköznapoktól való kikapcsolódás pillanatai adhatnak lehetőséget arra, hogy elgondolkodjanak mindazon, amire év közben nincsen idejük, és a hithez közeledjenek - magyarázta el a helyi egyházmegye és az Azione Cattolica közös kezdeményezését a katolikus mozgalom ifjúsági tagozatát vezető Laura Pulsoni.

San Benedetto del Tronto napernyőkkel és nyugágyakkal teli tengerpartján, a 92-93. számú strand között találják meg a homokba felállított keresztet azok, akik itt nyugodtan tudnak imádkozni és gyónni, vagy egyszerűen csak arra van szükségük, hogy egy pappal beszélgessenek.

A pásztori szolgálat egész július-augusztusban működik, esténként fél tíztől pedig csoportos lelkigyakorlatot tartanak.

"A tengerparton gyakorolt hit kis lépés az egyre zajosabban vakációzó világunkban" - fogalmazottt Pulsoni. Az olasz sajtó azonban megkérdőjelezte a lapok által strandpapoknak nevezett atyák hasznosságát: az Il Giornale egyenesen lehetetlen missziónak tartotta a bikini és az Ave Maria egyeztetését. Hogyan lehet az Igére figyelni úszás közben, vagy amikor a napozók között fel-alá sétáló árusok vízben hűtött, friss kókuszszeletet kínálnak kiabálva? - írta az Il Giornale.

Hasonló evangelizációt indított két évvel ezelőtt Pescara tengerpartján Don Vito Cantú atya, aki a strandot járva gyóntatott. "A strandolás után éppúgy lehet diszkózni, mint imádkozni, választás kérdése" - mondta. Tavaly nyáron Szardínia és az északkeleti Jesolo turistákkal teli tengerpartján felfújható műanyag templomot állítottak fel a strandon celebrált miséhez, de ez az erős parti szélben nem bizonyult biztonságosnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását