2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ötmilliárd mobil hat és fél milliárd emberre

Egymilliárdnál is több új ügyfél csatlakozott a világ mobiltelefon-hálózataihoz az utóbbi 18 hónapban, velük együtt már 5 milliárd felett jár a Föld mobilkapcsolatainak száma. Bizonyos régióban a mobilpenetráció meghaladta a 100 százalékot, azaz a hívás fogadására alkalmas SIM-kártyák száma a lakosság számát is felülmúlta - derül ki a Wireless Intelligence piackutató vállalat tanulmányából.
2010. július 9. péntek 18:24 - HírExtra
A 4 milliárdos határt 2008-ban lépte át a világ, elemzők szerint 2012-re 6 milliárd lesz a mobiltelefonálásra alkalmas kártyák száma. "A jelenlegi ötmilliárd azt jelenti, hogy háromszor több mobiltelefon van a világon, mint személyi számítógép" - mondta Ben Wood a CCS Insight kutatóintézet elemzője.

Az ázsiai és csendes-óceáni térségből Indiában és Kínában tapasztalható a legnagyobb ütemű növekedés, e két ország a világ összes mobilkapcsolatának 47 százalékát adta a június végi adatok szerint.

A mobiltelefonok a társadalmak szerves részét képezik, legyen az egy amerikai tinédzser, aki a Blackberryjével alszik, vagy egy afrikai gazda, aki a legfrissebb terményáraknak néz utána a telefonján - magyarázta Wood.

Összesen 10 milliárd mobiltelefont értékesítettek világszerte 1994 óta, ehhez a Nokia mintegy 3,4 milliárd készülékkel járult hozzá. Nyugat-Európában 130 százalékos a mobilpenetráció, miközben Kelet-Európában is száz főre 123 előfizetés jut.

A SIM-kártyák számát a munkahelyi és az otthoni használatra szánt telefonok, illetve a mobilinternet terjedése is jelentősen növeli. Kelet-Európában sokan vannak azok, akik egy készülékhez használnak több SIM-kártyát, hogy mindig a lehető legkedvezőbb feltételeket érjék el. Ezt a jelenséget kihasználva pedig már megjelentek azok a telefonok, amelyek egyszerre több SIM-kártyát képesek kezelni - olvasható a BBC hírportálján megjelent beszámolóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását