2024. május 6. - Ivett, Frida

Civil Mozgalom: 13 millió ment a kampányra

A Civil Mozgalom valamivel több mint 13,3 millió forintot költött a tavaszi országgyűlési választás kampányára, ezzel betartotta a kampányra fordítható pénzeszközökre vonatkozó törvényi előírásokat - derült ki a pártnak a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent beszámolójából.
2010. július 8. csütörtök 10:13 - HírExtra
A közzétett adatok szerint a 2010. évi országgyűlésiképviselő-választáson 24 jelöltet állító párt összesen 13 millió 356 ezer forintot költött. Ennek több mint a fele, közel 7, 3 millió forint állami támogatás volt.

Emellett adományokból valamivel több mint három millió forintot szereztek és három millió forint hitelt vettek fel.

A párt a kampányára fordított összegeket javarészt anyagi jellegű kiadásokra költötte, ezek körülbelül kilenc millió forintot tettek ki. Egyéb ráfordításra több mint 4,3 millió forintot költöttek, személyi kiadásuk nem volt.

A jelölőszervezetek közül eddig a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP, az LMP és az MDF hozta nyilvánosságra a kampánykiadásairól szóló beszámolóját. A dokumentumok alapján mindegyikük a törvényes keretek között maradt.

A választási eljárásról szóló törvény szerint a jelölőszervezetek a költségvetési támogatáson felül jelöltenként legfeljebb egymillió forintot fordíthatnak a választásra.

A 2010-es választáson részt vevő minden jelölőszervezetnek és független jelöltnek legkésőbb június 24-ig kell nyilvánosságra hoznia a választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegét, forrását és felhasználásának módját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását