2024. május 3. - Tímea, Irma

Mi van a sztárok szájában?

Vajon celebjeink is küszködnek orális problémákkal? - jutott eszünkbe a fogas kérdés. A válasz egy határozott igen. Van itt minden: műprotkó, implantátum és korona.
2010. július 7. szerda 07:19 - Király Lilla
Már Torgyán József expolitikus sem rendelkezik istenadta, szép fogsorral. De rátalált a neki megfelelő módszerre, az implantátuma:

„Minden embernek fontos, hogy ápolt legyen a külseje. Természetesen a fogak is a megjelenéshez tartoznak, fontos, hogy rendben legyenek, így én is átestem az implantáción. Jobb, mint a saját fogam! Nem fáj soha, ez az orvostudomány nagyon nagy áldása!”-lelkendezett Torgyán.

„A beszédben is lényeges, hogy minden rendben legyen a szájban. Nekem részleges implantátumom van, de tökéletesen van megoldva. Rátaláltam arra a fogorvosra, akinek Istentől áldott keze van, és fantasztikusan tudja a fogpótlás művészetét bármilyen kritikus helyzetben alkalmazni.”

A volt miniszter kiemelte a fogápolás fontosságát, és nyugatra is elkalauzolt minket:

Büdi

Műfogtörténelem
A fogakat már az ókorban is igyekezték pótolni. Kezdetleges fogpótlások már az i.e. X-IX. századból is fennmaradtak. Az etruszkok aranypántok segítségével a maradék fogakhoz rögzített, hídszerű fogműveket készítettek.
A rómaiak sokat tanultak az etruszkoktól, akik már fogpótlásokkal is próbálkoztak. Az arany fogpótlásokat viszont gondosan kiszedték a halottak szájából, miután tilos volt aranytárgyakat a halottak mellé helyezni. A római császárság idején foglalkozássá nőtte ki magát az a tevékenység, amivel a foghíjasokon próbáltak segíteni.
(forrás: http://www.lezerdent.hu/)
„Ha a szájban bármiféle probléma van, az nem csak esztétikailag keserves, hanem még büdös is! Erre figyelni kell, ne okozzunk a többi embertársunknak kellemetlenséget.

Egyébként kissé elkeserít az, hogy milyen méregdrága a fogak rendbetétele, itt nagyobb társadalmi összefogásra lenne szükség. Más részről az implantátumokat szerintem már nem kell műfogsornak tekinteni. Ez egy olyan esztétikus fogsor, ami a nyugati, főleg amerikai színészvilágban már elterjedt.

A rendes fogaikat kihúzatják, hogy helyette fehérebb, szebb és strapabíróbb darabokat ültessenek be. Ezek a sztárok hófehér mosollyal szerepelnek, ez külön finomító eljárással érik el. Bár ez szerintem már túlzás. Épp annyira, mint az, mikor a nők mindenféle szilikont építtetnek a testükbe, mert úgy gondolják, hogy ettől szebbek lesznek. Persze ha valakinek testi hibája van, az más tészta. Úgy gondolom, a természetes szépségnél senkinek nem szabad többet igényelnie az élettől” - véli Torgyán.

Jujj, ne!

Karda Beának nincs palástja, jogarja, sem országalmája, koronája mégis van, sőt, nem is egy.

„Hála istennek, nekem elég sok fogam jó még, viszont van egy-két koronám.”

Az örökifjú szőke egyébként nem tartja cikinek műprotkós embertársait, de nem szívesen tartozna közéjük:

„Csak odáig ne kelljen eljutnom, hogy műfogsorom legyen, az Isten óvjon meg tőle!” - rémüldözik Bea.

„Reszketek tőle, hogy protézisem lesz, ezért járok állandóan fogorvoshoz. Nagyon nem lenne jó, de ha rákényszerülnék, azt is ápolnám, ahogy kell, mint a rendes fogakat. Amúgy a bolti fogakon nincs mit szégyellni szerintem.”

Valami Amerika

Mi az a fogászati implantátum?
A fogorvosi implantátum olyan bioanyagból készített műgyökér, amelyet az elvesztett foga(i) helyére ültetünk be az előzetesen gondosan megtervezett fogpótlás viselése céljából.
(forrás: http://www.pheidias.hu/)
Korda György már szinte mindent átélt, amit foghíjas ember tapasztalhat.

„Nekem abszolút harminckét fogam van” - bizonygatja Gyuri. Beszélgetésünk során mégis kibújt a fog a szájból:

„Nekem implantátumom van már a hatodik éve, és nagyon jól megvagyok vele. Ápolni kell, ugyan úgy, mint a rendes fogakat, sőt, talán még jobban. Én abszolút híve vagyok annak az amerikai módszernek, hogy a sztárok még az egészséges fogaikat is kihúzathatják, ha implantátumot csináltatnak.

A fogsor valamilyen formában mindenkinél rongálóik, például megereszkedik a fogíny. A beültetéssel teljesen egyöntetű mosolyt tudnak csinálni, amihez már csak egy kezelés kell, és abszolút rendben van. Higiénikus, nincs szaga” - jelenti örömmel a pókersztár.

Gyuri bácsi korábban műfogsort is használt, de meggyűlt vele a baja:

„Én a műfogsorban nem nagyon hiszek, az nagyon ronda tud lenni! És egy énekesnek fontos a foga az énekhangképzésben is. Ezért lényeges, hogy hasonló legyen, tizenhat fog után ne legyen hirtelen harminckettő...

Nem mondanám kellemetlennek a műprotkót, szerintem csak sok gond van vele. Csak azért mondom ezeket a tapasztalatokat, mert nekem is voltak műfogaim. Álnok dolog. Eleget szenvedtem velük. Viszont az implantáció jó, de sajnos ma még egy elég drága dolog.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását