2024. május 3. - Tímea, Irma

Börtön vár a milliomos áruházi szarkára

"A milliomos áruházi szarka" néven ismert férfit, aki barkácsboltok sajátos kifosztásával szerezte hatalmas vagyonát, hétfőn ítélte 28 hónapos szabadságvesztésre a bíróság.
2008. augusztus 5. kedd 20:45 - Hírextra

A 43 éves Kevin Castle és élettársa, a 43 éves Elaine Rodgers szerette a fényűzést: London egyik legelegánsabb negyedében béreltek heti ezer fontért lakást, a város legfelkapottabb éttermeit látogatták, az ezen helyszíneket összekötő utat pedig rendszerint bérelt, csúcskategóriás sportautóik valamelyikén tették meg. A páros puritánnak nem nevezhető életmódját barkácsboltokból elcsent, majd ott hamis számlával visszaváltott javaknak köszönhette - mondta el az ügyben nyomozó egyik detektív.


Az évek óta tartó és egész Angliára kiterjedő csalássorozat végére februárban tett pontot a rendőrség, mikor hosszas nyomozás után elkapta az épp egy csomag kilincs beváltására készülő elkövetőt. Az álcázás és az átverés mestereként számon tartott férfi, aki a legváltozatosabb álruhákba bújva "dolgozott", bűnösnek vallotta magát pénzmosás vádjában a bíróság előtt, mely végül 28 hónapos börtönbüntetést szabott ki rá.


A páros női tagját, aki szintén beismerő vallomást tett pénzmosás vádjában, januárban ítélték felfüggesztett börtönbüntetésre, emellett számíthat illegálisan szerzett javai elkobzására. A rendőrség elmondása szerint Rodgers jövedelme oly alacsony volt, hogy kénytelen volt segélyért folyamodni - miközben több ezer fontos pénzmozgások zajlottak a bankszámláján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását