2024. április 25. - Márk

Javította Ukrajna minősítését a Fitch

Javította a spekulatív sávon belül Ukrajna szuverén adósosztályzatát kedden a Fitch Ratings, a múlt héten megkötött új IMF-programra hivatkozva. A legnagyobb európai hitelminősítő kedden Londonban közölte: az eddigi "B mínusz"-ról egy fokozattal "B"-re emeli a hosszú futamú ukrán állami bel- és devizaadósság besorolását, stabil kilátással.
2010. július 6. kedd 19:12 - HírExtra
A cég egyben megerősítette a rövid lejáratú devizakötelezettségek "B" osztályzatát, és "B mínusz"-ról "B"-re javította a kereskedelmi adósokra külön megállapított besorolási országplafont.

A Fitch Ratings a felminősítéshez fűzött elemzésében kiemelte: a lépés előzménye a minapi megállapodás az új, 14,9 milliárd dollár értékű IMF-programról, amely a hitelminősítő szerint alátámasztja a gazdaságpolitikai és finanszírozási kilátásokkal kapcsolatos bizalmat, csökkenti a makrogazdasági és pénzügyi instabilitás kockázatát, és általában is kedvező az ország hitelképessége szempontjából.

Néhány hete egy másik nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's is javította az ukrán adósosztályzatokat, amelyek azonban e cégnél is mélyen a befektetési szint alatt, a spekulatív sávban vannak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását