2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bűnmegelőzési iroda nyílt Keszthelyen

A korábbi évekhez hasonlóan bűnmegelőzési iroda nyílt a nyári idegenforgalmi szezon idejére Keszthelyen, a városi strand mellett, a rendőrség és a város önkormányzatának együttműködésében.
2010. július 5. hétfő 10:50 - HírExtra
Tiborcz János, Zala megye rendőrfőkapitánya a hétfői megnyitón azt mondta: a megye egész éves teljesítményének meghatározó tényezője a nyári szezon, ezért is fontos, hogy a Balaton-parti településeken már megszokott bűnmegelőzési irodák az idén is működjenek.

Ehhez központi forrás vagy pályázati lehetőség nem volt, így a rendőrség és az önkormányzat is saját finanszírozásában működteti a strandbejárat melletti pavilonban létrehozott szolgálati helyet.

Ruzsics Ferenc (Fidesz) polgármester kifejtette: hét héten át középiskolás fiatalok és főiskolás-egyetemista tolmácsok segítik a turistákat információkkal, felvilágosítással és figyelemfelhívással, hogy biztonságban, nyugalomban teljen a nyaralásuk. A keszthelyi önkormányzat 1,7 millió forintot biztosított az idén a hetente négy-négy diák, továbbá két tolmács, összesen 30 fiatal munkájának biztosítására.

A keszthelyi bűnmegelőzési iroda diák munkatársai és rendőr vezetőjük rendelkezésére áll négy kerékpár és egy robogó, de mobiltelefonnal és számítógéppel is felszerelkeztek. A külföldi vendégek felvilágosítását és a bűnmegelőzést szolgálva az idén már nemcsak német, francia és angol nyelvű tájékoztató kiadványok készültek, hanem orosz és lengyel nyelvűek is, alkalmazkodva az utóbbi években megjelent újabb vendégkörhöz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását