2024. május 2. - Zsigmond

Az esőben is van valami jó – videóval

Szeptember közepe van, és ha kinézünk az ablakon, akkor már semmi kétségünk nem lehet: megérkezett az ősz. A hűvös, szürke és esős időben mi más vigaszunk lenne, mint a rockzene?! Három időjáráshoz illő dal, esőkedvelőknek, és a napsütés rajongóinak egyar
2008. szeptember 15. hétfő 14:55 - paulson

Ha eső, akkor Anglia. Legalábbis a szigetország híres csapadékgazdag időjárásáról, éppen ezért nem csoda, hogy ha felhőkről van szó, akkor eszünkbe jutnak a britek. Talán éppen a Brian Molko vezette Placebo. 2004 óta meg pláne, ekkor jelent meg ugyanis „Sleeping with Ghosts” albumukról az „English Summer Rain” című dal, negyedik kislemezként. Reméljük, hogy a szám szövege nemcsak annyiban igaz a jelenlegi helyzetre, hogy már nincs nyár, de abban is, hogy ez az eső most nem fog évekig tartani.



A hazai színtérről se feledkezzünk meg, habár nálunk kevesebb az „égi áldás”, de inspiráció erőként ugyanúgy jelen van. Ma borongó választottunk a Lovegun zenekar balladája. A 2004 végén alakult zenekar tagjai Love ’n’ Rollként aposztrofálják stílusukat, ami körülbelül azt fedi, hogy közérdekű lakossági pop-rock-metállal szórakoztatják közönségüket. Névválasztásukban döntő szerepe volt a Kiss 1977-es lemezének. Egy kicsit természetesen túlmutat ezen, mivel a „love” szó a zene szeretetére is hívatott reflektálni. Aggodalomra semmi ok: daluk címe ellenére a csapatot nem mossa el az eső.



Ha esőről és őszről van szó, akkor van egy kihagyhatatlan klasszikus, amiről semmi esetre sem feledkezhetünk meg. Ez nem más, mint a Guns N’ Roses zenekar és a November Rain címet hordozó majdnem kilenc perces opuszuk. Nemcsak a szám hosszú: születésének története – az együttes egyik tagjának elmondása alapján – sem valami rövid. Állítólag már 1983-ban elkezdett dolgozni rajta Axl Rose. Végül az 1991-es Use Your Illusion albumra került fel a dal végleges, ma ismert formájában. Esős hármasunkat ezzel a nótával zárjuk.






Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását