2024. április 26. - Ervin

Magyar rendőrök az Adrián

Ezen a hétvégén ismét munkába álltak az Adriai-tenger horvátországi településein a külföldi rendőrök, köztük a magyarok is - közölte honlapján a horvát belügyminisztérium.
2010. július 3. szombat 12:37 - HírExtra
Horvátországban 2006 óta látnak el nyaranként szolgálatot külföldi rendőrök, először a magyar rendőrséget vonták be a munkába. Miután eredményesnek bizonyult az együttműködés, az elmúlt években egyre több külföldi ország rendőrségével kötöttek megállapodást közös szolgálatok ellátásra. Idén már nyolc ország rendőrei, továbbá az Interpol nyomozói látnak el szolgálatot a tengerparti településeken.

A magyar rendőrök Zára (Zadar) térségében segítik a horvát hatóságok és a turisták közötti kommunikációt, de ugyanitt lengyel rendőrök is dolgoznak. Az Isztriai-félszigettől Dél-Dalmáciáig francia, német, cseh, szlovák és osztrák rendőrökkel is találkozni, az Interpol pedig Dubrovnikban rendezte be ideiglenes irodáját.

A horvát belügyminisztérium emlékeztet arra, hogy a fegyver nélküli külföldi egyenruhások horvát kollégáikkal együtt a járőrszolgálatokból veszik ki részüket. Az Interpol - amely tavaly kapcsolódott be a nemzetközi együttműködésbe - egyedülállónak tartja a horvátországi kezdeményezést, a vegyes rendőrjárőrök munkáját információkkal támogatják.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodájának korábbi közlése szerint a Zára térségében járőröző magyar rendőrök ellenőrzésekben vesznek részt a települések belterületén lévő éttermek, kávézók, strandok környékén, nemzeti parkokban, valamint alkalmanként a környék szigetei körül parti járőrözésben. A külszolgálatra kéthetes váltásokban két nőt és hat férfit küldenek az idén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását