2024. április 26. - Ervin

Gigamegállapodás az USA és az EU közt

Átfogó légügyi megállapodást írt alá csütörtökön az Európai Unió és az Egyesült Államok, az egyezmény uniós számítás szerint 12 milliárd euró gazdasági előnnyel járhat, és akár 80 ezer új munkahely létrehozását segítheti elő.
2010. június 24. csütörtök 17:18 - HírExtra
Az úgynevezett Nyitott égbolt megállapodást miniszteri szinten, Luxembourgban írták alá az uniós tagállamok közlekedési miniszteri találkozójának margóján. Az Egyesült Államok és Európa a dokumentumban elkötelezték magukat amellett, hogy leküzdik a piaci hozzáférés területén még fennálló akadályokat.

A megállapodás uniós szemmel új kereskedelmi lehetőségeket teremt, és megerősíti az együttműködés kereteit a környezetvédelem, a szociális védelem, a verseny és a biztonság. Ezenfelül további beruházásokra és piaci hozzáférési jogosultságra nyílik lehetőség a jövőben: a szükséges jogszabályok megszületése után lehetővé teszik például egymás befektetői számára a légitársaságokban való többségi tulajdonszerzést.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok piacai a legnagyobbak a világ összes légiközlekedési piacát tekintve, együttesen a globális légi közlekedési piac csaknem 60 százalékát teszik ki - emlékeztet a brüsszeli közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását