2024. április 26. - Ervin

Kártérítéssel hoznának be pénzt a görögök?

Törvénybe foglalt kártérítést ígér a görög kormány a turistáknak arra az esetre, ha sztrájk vagy zavargás miatt nem tudnak utazni.
2010. július 2. péntek 18:39 - HírExtra
Az athéni parlament napokon belül elfogadja a kabinet javaslatát - mondta Jeórjiosz Nikitadisz idegenforgalmi miniszterhelyettes. A tervezett jogszabály szerint a görög állam szállást és ellátást biztosít a turistáknak, akár több napig is, ha munkabeszüntetés, légtérzárlat vagy zavargások miatt az országban rekednek. "Ki akarjuk köszörülni a Görögország hírnevén esett csorbát" - mondta a miniszter.

Az utóbbi hónapokban tiltakozó akciók egész sora bontakozott ki a súlyos adósságválság kezelését szolgáló megszorítások ellen. A sztrájkok és véres zavargások miatt több alkalommal megbénult a közlekedés az egész országban. A helyzetet tovább súlyosbították az izlandi vulkáni hamufelhő miatt elrendelt légi közlekedési korlátozások.

Évente nagyjából 18 millió turista látogat Görögországba. Az idegenforgalom a gazdaság legfontosabb ágazata. A hazai össztermék (GDP) 20 százaléka származik a szektorból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását