2024. május 14. - Bonifác

Ököljog a hajdú-bihari megyeházán

Ököljoggal szerzett érvényt álláspontjának a hajdú-bihari önkormányzat egyik munkatársa, ezért fegyelmi vizsgálat folyik ellene - számolt be a szokatlan incidensről az egyik debreceni internetes blog, a Basahalom boulevard. Az MTI-nek kedden nem sikerült
2008. október 7. kedd 20:22 - Hírextra
A hír kapcsán ugyanis az MSZP hajdú-bihari közgyűlési frakciója az MTI-hez is eljuttatott közleményben szólította fel Rácz Róbertet, a megyei közgyűlés fideszes elnökét: haladéktalanul tájékoztassa a közvéleményt, illetve a közgyűlés tagjait, hogy milyen botrány történt és milyen intézkedéseket tett ezzel kapcsolatban?

A szocialisták közleménye szerint: "A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése MSZP Képviselőcsoportja a sajtóból értesült arról, hogy a Csongrád Megyei Közgyűlés vezetői közötti összekülönbözéshez hasonló, vagy netán ugyanaz történt a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatnál is. Erről Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke sem a nyilvánosságot, sem a Közgyűlés tagjait nem értesítette".

"Találgatásokra vagyunk kényszerítve, hogy vajon a napokban valóban tettlegességig fajult-e egy vita az önkormányzatnál, hogy a közszolgálatot végzők között történt-e valami, s ha igen, milyen okok vezethettek ide, netán az önkormányzat tisztségviselői itt is összeverekedtek-e?" - olvasható a szocialista frakció közleményében.

"Sajnálattal értesítem a megyei önkormányzat szocialista képviselőit, hogy semmilyen tudomásom nincs a 'Csongrád megyeivel azonos' vagy akár 'ahhoz hasonló' megyeházi verekedésről. Tudom, hogy ez fáj önöknek, ezért is fájlalom magam is, hogy nem tudom kielégíteni csillapíthatatlan botrányéhségüket" - reagált a szocialisták közleményére Rácz Róbert kedden ugyancsak az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

Rácz Róbert leszögezi: "Én magam mostanában nem vertem meg senkit, hát önök? Tudnom kell, mert ha netalán bárkivel összeverekedtek a megyeházi képviselők közül, arról nyomban értesíteném önöket, avagy a szélesebb közvéleményt".

Az MTI tudósítójának más forrásból származó információi szerint valóban nem tisztségviselők, hanem a hivatal munkatársai érintettek az ügyben.Vasas Lászlóné, a hivatalt vezető megyei főjegyző kedden az MTI érdeklődésére, miszerint történt-e tettlegesség, s indult-e emiatt fegyelmi vizsgálat, azt mondta: "a kérdések olyan információk megismerésére irányulnak, amelyek nem tartoznak a közérdekű, nyilvános adatok körébe".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását